Видео клипове

Над 100 коледари в Калофер обхождат домовете, за да пожелаят здраве и берекет (ВИДЕО)

Над 100 коледари, облечени в калоферски носии, тръгнаха в полунощ по домовете, за да пожелаят на хората здраве и берекет. Тъпаните и гайдите отново огласиха града. За да бъде спазена традицията коледарите се разделят на няколко групи. Обхождат всички къщи в града и изпълняват характерни за Коледа калоферски песни.
Продължете да четете Над 100 коледари в Калофер обхождат домовете, за да пожелаят здраве и берекет (ВИДЕО)

Масов протест в Калофер срещу замяната на „османско робство“ със „съжителство“

Калофер се вдигна срещу проекта на Министерството на образованието, според който в българските учебници няма да се пише, че в България е имало османско робство или османско владичество, а „съжителство между традициите на християни и мюсюлмани“.

Продължете да четете Масов протест в Калофер срещу замяната на „османско робство“ със „съжителство“

Калофер отбелязва Йордановден (снимки и видео)

Стотици мъже се включиха в традиционното ледено хоро в река Тунджа в Калофер на големия празник Богоявление (Йордановден). Подготовката за ритуала започна още предходната вечер, а гости от цяла България изпълниха града. На 6-ти януари Калофер отбеляза и друго голямо събитие – 168 години от рождението на Христо Ботев.

Продължете да четете Калофер отбелязва Йордановден (снимки и видео)

Видео репортаж от XV-тия фолклорен конкурс ”Орфеево изворче” в Калофер

В периода от 20 до 22 март 2015 г. в Калофер се проведе XV юбилеен Национален музикално-фолклорен конкурс ”Орфеево изворче”, на който се изявиха многобройни таланти в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство. По-долу можете да изгледате едночасовия филм-репортаж за конкурса, изготвен от продуцентски център „БГ фолклор“ към Българския национален младежки фолклорен съюз.

Продължете да четете Видео репортаж от XV-тия фолклорен конкурс ”Орфеево изворче” в Калофер

Калоферски гайди огласиха Балкана, стотици празнуваха Свети Кирик (ВИДЕО)

Десетки хиляди любители на планината и фенове на фолклорната музика се събраха в местността „Паниците” над Калофер, за да отпразнуват Деня на Свети Кирик и Традиционния събор на града. Тридневният празник събра малки и големи около сцената за народни песни и танци, които бяха оценявани от професионално жури.

Продължете да четете Калоферски гайди огласиха Балкана, стотици празнуваха Свети Кирик (ВИДЕО)

В Калофер се проведе състезание по изкачване на стълбите до паметника на Ботев

Младежи и възрастни се включиха в импровизирано състезание за изкачване на бегом на стълбите до паметника на Христо Ботев в Калофер. Събитието се осъществи по идея и спонсорство на бизнесмена Теодор Шойлеков.

Продължете да четете В Калофер се проведе състезание по изкачване на стълбите до паметника на Ботев

Кметът на Калофер с разказ от първо лице за ужаса от катастрофата (ВИДЕО)

Кметът на Калофер Румен Стоянов разказа пред bTV за ужаса от тежката катастрофа на главния път между Пловдив и Карлово, при която пострада. По-тежко раненият му спътник – 26-годишният Наско Фънев, все още е в Университетската болница в Пловдив. Според лекарите състоянието му е стабилно, но остава с опасност за живота.

Продължете да четете Кметът на Калофер с разказ от първо лице за ужаса от катастрофата (ВИДЕО)

Неочакван спасител на катастрофата край Калофер

В сутрешния блок на btv гостува д-р Добрин Патарински – лекарят от „Пирогов“, който помогна за изваждането на хората от преобърнатия автобус край Калофер.

Продължете да четете Неочакван спасител на катастрофата край Калофер

Стотици се поклониха на Ботев в Калофер (ВИДЕО)

Стотици се събраха в Калофер, за да почетат 139-годишнината от смъртта на Христо Ботев. Автобуси с малки деца от цялата страна, общественици, политици и граждани поднесоха венци и цветя на мемориалния комплекс.

Продължете да четете Стотици се поклониха на Ботев в Калофер (ВИДЕО)

500 таланта се надпяват в Калофер (ВИДЕО)

500 деца и младежи от цялата страна се надпяват на XV-тия юбилеен национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в Калофер. Той се провежда под патронажа на кмета Румен Стоянов. Надпяването е с продължителност три дни. Вижте по-долу официалното откриване на фестивала.

Продължете да четете 500 таланта се надпяват в Калофер (ВИДЕО)