Разписание на автобусите

Разписание на преминаващите автобуси, спиращи в Калофер (показан е часът на тръгване):

Направление Пловдив

 • Калофер – Пловдив: 7:50, 11:50, 17:15 ч.
 • Пловдив – Калофер: 7:00, 13:30, 16:00 ч.

Последна актуализация: август 2021 г.

От Пловдив автобусът тръгва от Автогара Север, сектор 10.

Направление Карлово

Делнични дниПочивни и празнични дни
От КарловоОт КалоферОт КарловоОт Калофер
07:3006:4007:3008:30
10:3008:3010:3011:30
13:3011:3013:3014:30
17:3016:1517:3018:30
19:3018:3019:20

Последна актуализация: август 2021 г.

Направление Казанлък

 • Калофер – Казанлък08:00 ч.14:30 ч., 17:00 ч.
 • Казанлък – Калофер07:00 ч.11:00 ч., 16:30 ч.

Последна актуализация: август 2021 г.

Направление София

 • Калофер – София:
  06:28 ч. (Кумакс Инвест, идва от Казанлък),
  08:10 ч. (Юнион-Ивкони, идва от Казанлък, пристига в София 11:40 ч., цена 13 лв.),
  16:48 ч. (Юнион-Ивкони, идва от Казанлък, пристига в София 19:25 ч., цена 13 лв.);
 • 16.30 ч. само в неделя на Юнион Ивкони. За други линии направете запитване до автогарата в Казанлък дали автобусът, тръгващ оттам за София, може да ви качи от Калофер;
 • София – Калофер:
  12:00 ч. Юнион-Ивкони, пристига в Калофер 15:00 ч. (автобусът се движи по направление София-Казанлък, цена 13 лв.),
  15:00 ч. Кумакс Инвест (автобусът се движи по направление София-Казанлък),
  17:00 ч. Юнион-Ивкони, пристига в Калофер 20:25 ч. (автобусът се движи по направление София-Казанлък, цена 13 лв.)
 • Проверете при превозвачите, пътуващи за Казанлък, дали могат да направят спиране в Калофер.

* Последна актуализация: август 2021 г.

Маршрутка до ЖП гара

 • Обслужва три от влаковете, пристигащи в Калофер съответно в 10:10 ч. от София, 12:10 ч. от Бургас и 18:32 ч. от Бургас. * Забележка: след обявяването на извънредно положение заради пандемията маршрутката е спряна. Няма информация кога ще възобнови работата си.
 • Заминава от централния площад на Калофер (до будката с вестници) ок. 20 мин. преди пристигането на влака по разписание (внимание: маршрутката не е винаги редовна, ако закъснява възможно е въобще да не пристигне, така че в този случай търсете превоз с кола)
 • Разстоянието между гарата и центъра на града е 3 км (36 мин. ходене пеш). Няма пешеходна пътека, върви се отстрани на шосето на главния подбалкански път (1,6 км) и после по калдъръмените улици на градчето.

ЗАБЕЛЕЖКА: Информацията е събрана на база публикуваните от превозвачите разписания. Възможни са промени, които да не са отразени в сайта, тъй като обновяването не е автоматизирано. Поради това Ви препоръчваме сами да проверявате при превозвачите актуалността на разписанието, което Ви интересува.


71 thoughts on “Разписание на автобусите”

 1. Здравейте, бих искала да попитам, имате ли актуална информация за превоза от ЖП гара Калофер до града и обратно?

  1. За съжаление все още няма никакъв организиран транспорт между града и жп гарата.

 2. Здравейте! Информацията за автобусите Карлово – Калофер актуална ли е и ако не, има ли автобуси, които да изпълняват този марширут през Август и кога?

  1. Разписанието на автобусите до и от Карлово е вече актуализирано по-горе (вижте таблицата).

 3. Здравейте,
  Имате ли актуална информация за превоза от ЖП гара Калофер до града и обратно?

  1. Към момента, за съжаление, няма никакъв транспорт от и до жп гарата. Надяваме се ситуацията да се промени след отминаване на ситуацията с Ковид-19.

 4. Време е да обновите разписанията на автобусите ! Виждам последна актуализация май 2019г. !!!!

 5. Може ли да попитам кога пристига рейса който тръгва в 16:15 от калофер в карлово!!!

 6. Здравейте! Как да се придвижим с група ученици от жп гарата на Калофер до м. Панизите, за да се изкачим до х. Рай, за да се съобразим с влака, който да ползваме от В. Търново?

  1. От Калофер няма директна връзка, но може да стигнете до Скобелево с автобус от автогарата в Павел баня или Казанлък. От Калофер има автобус за Казанлък, както и влак.

   1. Защо маршрутката не спря в 11:50 не ми спря да ме качи с малко бебе да чакам в студа и да не спре може такова нещо

 7. Здравейте, автобусите за Калофер от Карлово, тръгват от автогарата до ж.п. гарата в Карлово, нали?

  1. Доколкото имаме информация автогарата е в ремонт към момента и автобусът за Калофер временно тръгва от друга спирка – първата спирка трябва да е пред къщата-музей на Левски, пред ЦКБ

 8. Здравейте! Може ли телефон на автобусната фирма с маршрут Калофер- Васил Левски- Карлово

 9. Здравейте,
  Исках да попитам рейса от коя автогара в Пловдив тръгва? Също така може ли да ми дадете адрес или някакви координати къде в Калофер точно спира?
  От калофер до паниците има ли някакъв транспорт или само пеша се стига?

  1. Автобусът от Пловдив за Калофер тръгва от Автогара Север, сектор 10. Той е с направление Казанлък. В Калофер спира на централния площад, ако има пътници, иначе е транзит и не влиза в града. До Паниците няма организиран транспорт – можете да стигнете пеша или да помолите някой местен да ви закара.

  1. Новото разписание на автобусите от и до Карлово е публикувано по-горе.

 10. Здравейте,
  Звъннах на телефон 03133/2222, за да се свържа с гарата, но ми даде, че телефонът е грешен. Нямам против да ходя пеша 4 км ,но влакът ми пристига в 1:32 вечерта от София.
  Дали маршрутката ще е работи за празника или има ли телефон за друг вид транспорт като такси?
  Благодаря предварително!

  1. Здравейте, благодаря за информацията, че телефонният номер на гарата в Калофер вече не е актуален! Предполагам, че от контактния център на БДЖ ще могат да Ви предоставят актуален (споделете го тук, ако го разберете). Иначе маршрутката за съжаление не обслужва късния влак, таксита няма. Търсете превоз чрез някои от посрещачите (ако има такива) или се уговорете с персонала на гарата срещу някакво заплащане да Ви закарат до града.

   1. Моля не се оправдавайте , че няма транспорт до гарата в Калофер С ПАНДЕМИЯТА, защото много преди това транспорта беше спрян
    .Кмета на Калофер го интересува единствено неговия бизнес -хотели и ресторанти и организиране на тържества , вместо толкова важни за хората неща.При положение, че и автогарата в Карлово е изместена толкова далеч от ж.п. гарата е крайно неудобно пътуването а не всеки има на разположение кола. Моля поставете тези толкова важни проблеми пред ръководствата за разрешаването им. Идва летен сезон, пътуват много туристи и калоферци , които живеят в други населени места.

 11. Здравейте, искам да попитам автобуса от Калофер до София в 6.28 минава ли през с. Васил Левски и спира ли на някоя от спирките

  1. Автобусът минава през селото, но няма да спре, ако предварително не се обадите на фирмата и не предупредите шофьора, че има пътници от тази спирка.

 12. Много „БЛАГОДАРЯ“ за коректната информация. Автобус Калофер-Пловдив в 16:00 няма. Оправете си разписанието!

  1. Първо, вие сте се объркали, защото в 16.00 ч. е автобусът Пловдив-Калофер, а Калофер-Пловдив е от 17.00 ч. Второ и много важно е да прочетете забележката под разписанието, в която сме написали, че тази информация е събрана на доброволен принцип и не претендира за актуалност и изчерпателност – винаги проверявайте за точното разписание на автогарата!!!
   Всички неточности обаче, които са лично проверени, ще бъдат коригирани, затова изпращайте информация за това кое е вярното разписание.

   1. Как така Калофер – Пловдив е 17:00, след като горе сте написали 16:50? И да не пропусне Калофер и да си чакаме само?

 13. Здравейте,
  Предстои ни идване в Калофер, може ли да дадете актуален телефон на жп гарата на Калофер за да може да се осведомим за разписанието на маршрутката. Както разбирам от последните коментари тук това е задължително преди да се предприеме пътуване с влак.
  Благодаря предварително!

  1. Здравейте, явно и в гарата не са съвсем наясно с разписанието на маршрутката. Имаме обаче актуална информация от шофьора, която ще споделим – маршрутката тръгва от центъра на Калофер до гарата три пъти през деня – 1) в 9:30 ч., 2) в 11:30 ч. и 3) в 18:00 ч. като изчаква пристигането на влаковете на гарата в Калофер съответно от 1) София в 10:10 ч., 2) Бургас в 12:10 ч. и 3) Бургас в 18:32 ч. Като вземе пътниците от посочените влакове тя се връща до центъра на града да ги остави.

 14. А ще може ли някаква информация за телефона на гарата или маршруткуте, за да се самоуведомиме, кога може би ще има превоз от гарата до Калофер и обратно

  1. Моля прегледайте отговора, който дадохме вече, на същия въпрос по-горе.

 15. Здравейте!

  От всичко прочетено оставам с впечатление, че посетителите в Калофер са нежелани – транспорта до там е почти невъзможен ако нямате собствен автомобил! С една приятелка искахме в събота (16.06.2018г.) да посетим града ви, но това с може и да има, но може и да няма маршрутка от гарата до града и обратно звучи несериозно. „Ходете пеша 4км.“ (без да е ясно и в каква местност се ходят тези километри) също звучи като „Я по-добре не идвайте!“ (ако искаме разходка сред природата, има достатъчно екопътеки в България).
  Уважаеми жители на Калофер,
  Разбирам, че липсата на посетители в града ви ще запази неговата автентичност, но наличието на такива ще развие туризма в него (няма да изброявам ползите от това).
  Моля ако решите проблема с обществения транспорт до Калофер да ме информирате – ще го посетим с голямо удоволствие.
  Желая на всички спокоен и успешен ден,

  1. Г-жо Пейкова, Вие засягате един наистина голям проблем, какъвто е връзката между гарата и града. В момента маршрутката обслужва точно три влака – сутрешният влак от София за Бургас, както и двата влака от Бургас до София в 12 ч. и 18 ч. Факт е обаче, че този транспорт не е много сигурен и е добре предварително да се обадите в гарата да попитате.
   Другият вариант е да пътувате с автобус, който спира обикновено в центъра, но може и горе на панорамния път да ви остави, ако е преминаващ.
   Вината за липсата на транспортна обезпеченост обаче не е на гражданите на Калофер. От това страдат както гостите на града, така и самите жители, които са потърпевши.
   Липсва желание от местните транспортни фирми да извършват превоза, вероятно поради малкото пътници, което прави редовната линия губеща. Решение на въпроса сигурно може да се намери, но това най-вероятно е свързано с осигуряване на нужното финансиране. Въпреки това въпросът наистина си заслужава да бъде поставян на дневен ред, за да му бъде обърнато своевременно внимание.

   1. Посетители няма тъкмо заради неудобния транспорт. Много хора искат да посетят Калофер, но това го спира. И се получава една спирала. Превозвачите не искат да обслужват града, защото нямало посетители, а посетителите го избягват, защото няма превоз.

 16. Здравейте имали автобус от София за Калофер да минава през центъра на Града защото с влак е нещо ужасно .

 17. искам да попитам има ли марширутка от центара на Калофер за гарата за влака в 9,49 сутринта?и в колко тръгва?

  1. Не разполагаме с актуална информация за разписанието на маршрутката. Моля, обръщайте се за актуална информация по подобни въпроси към гара Калофер.

 18. От Калофер горе до мъжкия манастир има ли някакъв транспорт какво е разписанието билета като цена има ли алтернатива за друг транспорт до манастира и от манастира до града

  1. Няма обществен транспорт до Калоферския мъжки манастир. Вариантите за стигане дотам и до екопътека „Бяла река“ са с личен транспорт – джип или велосипед. Може също да помолите някой местен да ви закара. Трябва да имате предвид, че пътят до манастира не е много подходящ за леки коли, тъй като има много неравности. Туристите често отиват дотам пеша – разстоянието е ок. 6 км. Ако сте пеша, стремете се да избягвате големите жеги, не навсякъде по пътя има сянка.

  1. По принцип няма организиран превоз до местността „Паниците“. Вариант е да използвате личен автомобил, колело или пеша – разстоянието от Калофер дотам е ок. 4 км.

 19. Здравейте,
  На 23 май, понеделник, когато е празничен ден, автобусите от Карлово до Калофер по кое разписание ще се движат?
  Поздрави!

  1. Разписанието на автобусите е съобразено с графика на учениците и хората, пътуващи за работа. От друга страна празникът се пада в понеделник, когато е в сила делничното разписание. Препоръчваме Ви да проверите лично като се обадите на телефона за информация на автогара Карлово – тел: 033 593 155, 0885 218 139. Ако получите нужната информация, моля да я споделите тук.

   1. Здравейте,
    Благодаря за съдействието. На посочените телефони ми казаха, че автобусите ще се движат със съботно разписание.
    Поздрави!

  1. Да, по принцип автобусите спират на ресторант „Бяла река“, питайте преди това шофьора. Често има работници, които слизат на тази спирка. Билетът до Карлово е 1,80 лв., така че от Калофер до т.нар. „Рибка“ билетът трябва да струва по-малко от половината от тази сума.

  2. Благодарение на некоректната информация от сайта ви и несериозното отношение на фирмата обслужваща маршрута Калофер-Жп гара се стигна до там да изпусна влака си на 11.08.19г. Трябваше да има маршрутка до ЖП гара в 11 и 30ч. и въпреки че отидох с 20 мин по рано, такава не дойде. Сега кой ще ми възстанови стойността на билета до Варна и как да обясня на работодателя си защо днес не бях на работа? До кога превозвача ще прави подобни своеволия и ще обслужва избирателно дадения му маршрут? Поемете отговорност за това което се случва и наемете фирма коята ще изпълнява това за което е наета!

   1. Съжаляваме за случилото се, но и ние сме потърпевши. Сайтът се поддържа от доброволци и няма нищо общо с местната власт. Маршрутката е нередовна и за съжаление няма гаранция, че ще спазва часовете. Проблемът е повдиган многократно, но няма желаещи да обслужват линията от града до ж.п. гарата, а сегашният превозвач го прави по задължение. Проблем има и с линията Карлово-Калофер, по която също съкратиха броя на автобусите. Най-сигурният вариант е предварително да си уговорите превоза.

 20. Въпросът ми е и двата автобуса ли минават през града защото едната линия не минаваше и ни остави на околовръстното.

  1. Не всички автобуси влизат в града, а само тези, в чието разписание изрично е записан Калофер като спирка. Някои от преминаващите автобуси от и за Казанлък нямат разрешение да влизат в Калофер и затова оставят пътниците на околовръстното. По принцип, ако нямат много багаж, пътниците могат лесно и бързо да се придвижат до центъра на града пеша.

  1. Разписанието от и към София към момента е актуално, поне според публикуваната от превозвачите информация. Директни автобуси към Калофер няма, затова всички автобуси по направлението София-Казанлък биха Ви свършили работа – тези по разписание биха Ви оставили в центъра на града, а другите преминаващи – на разклона на пътя към града. Ако се качвате от Калофер, можете за всеки случай да се свържете с автогарата в Казанлък, за да предупредите автобуса да мине през центъра да Ви вземе.

  1. Благодаря за информацията – направихме актуализация в разписанието.

 21. Здравейте.Искам да попитам автобусите за Карлово на 8 и 9 ч. сутринта в събота(утре)валидни ли са?Откъде тръгват и колко е продължителността на превоза,както и цената на билета?Благодаря много

  1. Нова фирма вече осъществява превоза от Калофер до Карлово, като цената на билета е намалена от 2,70 лв. на 1,70 лв. Автобусът тръгва от централния площад в Калофер, като продължителността на пътуването е 30-40 мин. Нямаме информация за промени в разписанието, така че часовете за тръгване в събота трябва да са актуални.

 22. Обикновено на гарата чака бусче / маршрутка, което превозва пътниците до центъра на града. Понякога обаче се случва бусът да го няма, в тези случаи можете да се придвижите с някоя от колите на чакащите посрещачи или пеша (ок. 4 км).

  1. В посока гарата можете да хванете същото бусче от централния площад на Калофер, до будката с вестници. Бусът тръгва от площада поне 20 мин. преди заминаването на влака по разписание.

 23. Бих искал да помоля за информация относно експресния влак в 8:44ч. на 06.05.2015г..Има ли някакъв транспорт от калофер до гарата ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Опознай Калофер!