Започна дългоочакваният ремонт на улици в Калофер – видео

Кметът на град Калофер – Румен Стоянов, зам.-областният управител на област Пловдив – Атанас Петков и Георги Гергов – председател на Областния съвет на БСП Пловдив, дадоха начало на основния ремонт на улица „Калифер войвода” в гр. Калофер.

Улицата е основна пътна връзка за жителите на града, а оттам минава и пътя за местността Паниците, притегателно място за български и чужди туристи. Участъкът се ремонтира с близо 600 000 лева, осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството.

При старта на ремонта Румен Стоянов  подчерта, че за първи път от години започва ремонт на улица в града. Зам.- областният управител на област Пловдив Атанас Петков заяви, че това е доказателство, че се работи за съживяване на малките населени места и за намаляване на различията между регионите. Той припомни, че по тази програма в момента започват строителни дейности и в общините Лъки и Садово, а до дни ще е довършен и моста в село Каравелово, също в община Карлово.

Георги Гергов добави, че ремонтът на пътя е едно от обещанията, дадени пред жителите на Калофер още преди една година. „Видно е че тази програма  работи и изпълнява целите си – да се подобрява инфраструктурата на малките населени места, а по този начин да се даде възможност за тяхното развитие  и осигуряване на нови работни места за живеещите в тях“, допълни той.

Източник: plovdiv.topnovini.bg

Видео репортаж:

video

Източник: karlovopress.com

(Visited 50 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.