Местността „Паниците“ става курортна зона

Местността „Паниците“ над Калофер е на път да придобие статут на курортна зона. Тя е включена в новия общ устройствен план и предстои окончателно съгласуване с всички институции. Това каза кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов по време на първа копка за реконструкция на водопровод за питейна вода в местността.

„Почти сме на финала. Процедурата е дълга. Новият общ устройствен план се съгласува дори с института на паметниците на културата. Очаквам на септемврийска или октомврийска сесия той да бъде приет, след което „Паниците“ придобива статут на курортна зона“, каза д-р Кабаиванов.

Новият водопровод ще обслужва десетки абонати в местността, сред които много хотели и къщи за гости. От ВиК Пловдив посочиха, че старият водопровод е бил изграден през 60-те години. Имало е много аварии. Новият водопровод ще бъде положен до края на месеца.

Кметът д-р Кабаиванов коментира, че предстои изкърпване на дупки по пътя Калофер-Априлци, а през септември месец се очаква да започне основен ремонт на пътния участък Карлово-Васил Левски.

Събитието уважиха народния представител Данка Люртова, представители на местната власт, началника на ВиК Каролово Елен Писачев, собственици на хотели и къщи за гости в местността „Паниците“.

Вижте повече във видеорепортажа по-долу:

Източник: karlovopress.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.