Държавата отпуска 700 хиляди лева за ремонт на читалището и площада в Калофер

След среща на кмета на Калофер – Румен Стоянов, с председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева, е станало ясно, че до края на годината се очаква държавата да преведе целеви средства в размер на около 700 000 лева. Сумата ще бъде използвана за належащо реновиране на сградата на НЧ „Христо Ботев“, както и ремонт на площада между Даскал Ботевото училище и националния музей „Христо Ботев“.

Припомняме, че вече беше създаден Национален комитет за честването на 170 години от рождението на Христо Ботев, а 2018-та бе обявена за година на Ботев. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева оглави Националния инициативен комитет.

„За трети път държавата отпуска целеви средства в Калофер. Лошото е, че последно отпуснатите в размер на близо 300 хиляди лева за ремонт на мемориалния комплекс, не бяха усвоени качествено“, каза Стоянов и подчерта, че паметникът на Христо Ботев продължава да тъне в разруха, въпреки извършения ремонт, а стъпалата се рушат.

Кметът посочи, че многократно е сезирал общината като изпълнител на обществената поръчка, но до момента от нейна страна нямало никаква действия. Стоянов алармира, че отново назрява напрежение сред населението и хората искат фирмата, която е извършила ремонта на мемориалния комплекс, да си свърши качествено работата в най-кратки срокове.

Източник: karlovopress.com
(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.