Калофер ще бъде домакин на голям форум за развитие на туризма

В последната седмица на месец юни Калофер ще бъде домакин на голям обществен форум „7 години чудесата на България. Нови възможности за развитие на културно-историческия туризъм в Калофер и региона„.

Според кмета на града Румен Стоянов, на форума се очаква да присъстват вицепрезидентът на България Илияна Йотова, министри, зам. министри и експерти от министерството на туризма, финансовото министерство, МРРБ и МОСВ. На срещата са поканени народни представители, Божидар Димитров и УС на националното сдружение на кметове на кметства/НСКК/.

Кметът Румен Стоянов посочи, че на срещата ще бъдат представени даденостите на Калофер и региона, като ще бъдат обсъдени възможностите за развитие на туризма и подобряване на инфраструктурата. Освен това ще се дискутират законодателните инициативи, които управителният съвет на НСКК вече е стартирало.

Припомняме, че националното сдружение на кметове на кметства в България бе учредено преди година в Карлово и тогава местните управници поискаха да бъдат извършени законодателни промени, които да гарантират всяко кметство в страната да има отделен бюджет, а кметовете на общини да бъдат задължени да го изпълняват.

Източник: karlovopress.com

(Visited 97 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Калофер ще бъде домакин на голям форум за развитие на туризма”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.