Пътуващото лятно кино на БНТ с прожекция в Калофер

„Пътуващото лятно кино“ на БНТ пристигна в Калофер на 15 юли. Жителите и гостите на града имаха възможност да се насладят на филма „Дзифт” и да прекарат една вълнуваща филмова вечер под звездите. Началният час на прожекцията беше в 20:30 ч., а мястото – градският площад.

За всички, решили да прекарат вечерта си на открито и с приятен филм, имаше изненада от Мтел – безплатни пуканки за всеки зрител.

Инициативата на БНТ – „Пътуващо лятно кино“, има за цел да обиколи 23 града в цялата страна. Старт на кампанията бе даден на 3-ти юли в София, а финалът е планиран за 31 юли в гр. Малко Търново. Тази година проектът се провежда под мотото „25 години свободна България“.

Основните филми, които зрителите могат да видят в киното под звездите, са „Дзифт”, „Кецове”, „Аве”, „Тилт”, „Мила от Марс” и „Подслон”. Селекцията от филми е посветена на годишнината от началото на българския преход към демокрация.

Успоредно с тази селекция, са предвидени и две паралелни програми. Първата от тях е „Златната класика”, в която са незабравимите „Деца играят вън”, „Комитски времена”, „Баш майстора”, „Опасен чар” и „Баща ми бояджията”. В другата селекция са документалните заглавия на БНТ – „Стоичков”, „Златното сърце на София”, посветен на 90-годишнината на храм-паметника „Св. Александър Невски”, „Гласът, който моли Бога за България”, в памет на големия Борис Христов и други.

Източник: Karlovo-news.com

(Visited 62 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.