В Калофер отдадоха почит на героите по повод предстоящия Ден на храбростта

По повод предстоящия Ден на храбростта и празника на българската армия, в Калофер на 3 май отдадоха почит на героите с тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите за България.

Събитието е по инициатива на Дружеството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в града и е организирано съвместно с НМ„Христо Ботев”, Кметство Калофер и 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Участие в честването взеха военният духов оркестър и почетен караул от състава на зенитно-ракетния дивизион на Карловската бригада.

Сред дошлите да отдадат почит към подвига на загиналите за България бяха: Веска Ненчева – народен представител, полковник Иван Иванов – началник на щаба на 61-ва механизирана бригада, Анна Ганевска – в.и.д. кмет на кметство Калофер, Ася Николова – директор на НМ „Христо Ботев”-гр.Калофер, представители на СОСЗР от Карлово и Калофер, патриотични организации и родолюбиви граждани.

Слово за славата на българския войн и за участието на армията във войните за национално освобождение произнесе военният историк полковник о.р. доцент Петър Ненков – член на Областното ръководство на СОСЗР – Пловдив.

Източник: www.karlovo.tv

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.