В Калофер ще се проведе национален ученически събор

Национален ученически събор, посветен на 170 години от рождението на Христо Ботев, ще се проведе в Калофер от 12 до 13 юни. Ученици от 15 училища от България, които носят името на Христо Ботев се събират, за да прочетат своите послания до идните поколения.

Организатори са Министерството на образованието и науката, Община Карлово, СУ „Христо Ботев“ – гр. Калофер, Национален музей „Христо Ботев “ и Народно читалище „Христо Ботев-1869“.

Съгласно програмата на събитието на 12 юни, вторник, от 13:30 ч. ще се състои тържественото откриване на срещата в залата на НЧ „Христо Ботев -1869“ – гр. Калофер.

От 17:00 ч. ще има шествие със знамената до паметника на Христо Ботев и рецитал по Ботеви стихове. 19:30 ч. е началният час на концерта с участието на Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“- гр. Кърджали и Деси Добрева.

На 13 юни националният ученически събор ще продължи от 10:00 часа с посещение на Национален музей „Христо Ботев“, Даскал Ботьовото училище и храм „Успение на Св. Богородица“ в Калофер.

Източник: www.karlovo.tv

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.