Софтуерният университет идва в Сопот

Част от екипа на Софтуерния университет (softuni.bg) идва в Сопот във връзка с най-мащабната си инициатива – провеждането на безплатни обучения по програмиране в 38 града в цялата страна!  Сопот е един от тези градове, в които ще се проведе безплатното обучение “Основи на програмирането”.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения, без значение от нивото им на опит. Неговата цел е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да създаде у тях една силна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока.

Кандидатстването (softuni.bg/apply) за обучението ще продължи до 28-ми септември (включително). Курсът ще започне на 7 октомври и ще продължи 2 месеца. Мястото за провеждане на занятията ще е сградата на ПГ „Ген. Владимир Заимов“. Благодарим за подкрепата на Община Карлово и на ПГ „Ген. Владимир Заимов“, заявиха организаторите.

Мисията на Софтуерния университет е да предостави качествено и достъпно обучение на всички желаещи и чрез този проект имаме възможност да дадем шанс на всички хора без начални познания, без възрастови или каквито и да е ограничения, да се включат и да се докоснат до невероятния свят на програмирането! Радваме се, че правим крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри, липсата на подобни обучения в малките населени места.

От ръководството на Софтуерния университет смятат, че образователната възможност, която предлагат, ще бъде посрещната с интерес от всички жители на града и региона, които имат желание да се развиват в тази сфера. От екипа остават на разположение за съдействие и отговори на въпроси.

Източник: karlovobg.eu

(Visited 39 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.