Увеличава се броят на посетителите на къща-музей „Христо Ботев“

Увеличава се броят на посетителите на къща-музей „Христо Ботев“ в Калофер. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив директорът на културната институция, Ася Николова. По думите ѝ, от година на година посещаемостта на музея става все по-голяма.

„Интересът не намалява и се надявам, че никога няма да намалее, защото това са основните стълбове на нашата нация – Ботев, Левски, Вазов, Каравелов, Раковски, макар че те също остават малко в сянка“, каза Николова и добави, че посетителите на родната къща на Христо Ботев са много.

„В момента музеят отново е пълен с деца“, добави директорът. Според нея, младото поколение на България се интересува от предците си и иска да научи повече. “Не можем да се оплачем от липсата на посетители, те стават с всяка година все повече и повече. А музеят – най-големият паметник на Ботев, който е издигнат в негова чест, никога няма да затвори вратите си за жадните за знания и за получаване на различен вид емоция.

От това, което е да се докосне до духа на Ботев, до това, което го е създало като личност. Защото без семейството си – без гениалния си, без прозорливия си баща, без тази „хубава като калоферка“, както самите съвременници са казвали, майка на Ботев, едва ли той щеше да бъде това, което е – геният на България“, категорична е Ася Николова.

Източник: Радио „Фокус“ – Пловдив

(Visited 58 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.