Новоназначените военнослужещи от 61-ва механизирана бригада тържествено положиха военна клетва в Калофер

Командирът на карловската бригада бригаден генерал Деян Дешков приветства военнослужещите с думите: „Добре дошли в редиците на Българската армия! Добре дошли в семейството на Сухопътните войски! Добре дошли в бойния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада!”

Продължете да четете Новоназначените военнослужещи от 61-ва механизирана бригада тържествено положиха военна клетва в Калофер

Калофер отбеляза 174-та годишнина от рождението на Христо Ботев (видео)

Изявите посветени на 174-та годишнина от рождението на поета и революционер Христо Ботев в родния му град започнаха с полагане на цветя пред паметника на неговата майка Иванка Ботева. В двора на НМ „Христо Ботев“ и тази година прозвуча първото публикувано стихотворение на големия поет „Майце си“.

Продължете да четете Калофер отбеляза 174-та годишнина от рождението на Христо Ботев (видео)

Кръстът в Калофер бе даден на 4 годишния Димо

В Калофер изпълниха за поредна година уникалният ритуал Мъжко хоро. Отново около 150 калоферци влязоха във водите на Тунджа, за да изпълнят автентичните песни и леденото хоро.

Продължете да четете Кръстът в Калофер бе даден на 4 годишния Димо

Приготовления за мъжкото хоро на Богоявление

В Калофер стягат прочутото мъжко хоро, което се играе на Богоявление. Градчето ври и кипи, десетки младежи и мъже нямат търпение да нагазят в река Тунджа под звуците на любимите песни. Те пазят носиите си в готовност още от Бъдни вечер, когато обикаляха града като коледари, а на 6 януари ще ги облекат отново за леденото хоро.

Продължете да четете Приготовления за мъжкото хоро на Богоявление