Сдружение „Българска история“ представя книгата за деца „Разкажи ми за Ботев“

Специално адаптираната за деца книгаРазкажи ми за Ботев“ е вторият по рода си двуезичен сборник с кратки разкази след изключително успешния проект „Разкажи ми за Левски“.

Продължете да четете Сдружение „Българска история“ представя книгата за деца „Разкажи ми за Ботев“

Новият министър на образованието е дал съгласието си ОУ „Христо Ботев“ в Калофер да бъде преобразувано в средно

Кметът на Калофер Румен Стоянов обяви, че професионалното обучение в града на Ботев не само, че няма да бъде закрито, но и предстои да се развива.

Продължете да четете Новият министър на образованието е дал съгласието си ОУ „Христо Ботев“ в Калофер да бъде преобразувано в средно

Програма за Ботевите дни в Калофер, 2017 г.

Национален музей „Христо Ботев“, Калофер, и Народно читалище „Христо Ботев-1869“, Калофер, най-учтиво Ви канят на възпоменателното честване по случай 141-та годишнина от героичната гибел на Христо Ботев. Вж. програмата по-долу.

Продължете да четете Програма за Ботевите дни в Калофер, 2017 г.

Огнян Герджиков представи в Калофер най-новата си книга „Аз не бях политик“ (ВИДЕО)

Проф. Огнян Герджиков, доскорошен служебен министър-председател на Република България, посети Калофер по покана на кмета на града Румен Стоянов. Местният управник благодари на проф. Герджиков и на неговия екип от служебното правителство за това, че са направили всичко възможно, за да продължи да има професионално обучение в града на Ботев.

Продължете да четете Огнян Герджиков представи в Калофер най-новата си книга „Аз не бях политик“ (ВИДЕО)