XVI-ият НМФК „Орфееви таланти“ ще се проведе в Калофер в периода 25-27 март

На 25, 26 и 27 март 2016 г. в град Калофер ще се проведе шестнадесетото издание на Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“. Конкурсът обхваща всички направления на българския фолклор: песни, инструментали, танци, автентичен и обработен фолклор, авторска музика на фолклорна основа, видео-конкурс.

Продължете да четете XVI-ият НМФК „Орфееви таланти“ ще се проведе в Калофер в периода 25-27 март

Програма на Националния фолклорен събор „Ботеви дни и нощи в Калофер“ 2016 г.

Вижте тук пълната програма на събора, който ще се проведе от 1-ви до 5-ти юни в Калофер и ще бъде под патронажа на Президента на Република България.

Продължете да четете Програма на Националния фолклорен събор „Ботеви дни и нощи в Калофер“ 2016 г.

Калоферските гайдари и кукери на фестивала в гр. Раковски

Калоферски гайдари и кукери участваха на шестнадесетото издание на кукерския фестивал „Кукове-Раковски“ , който премина с дефиле по главната улица на град Раковски. В него участваха 24 състава с 1200 представители от цялата страна и чужбина.

Продължете да четете Калоферските гайдари и кукери на фестивала в гр. Раковски

Правителството отпуска пари за спешен ремонт на мемориалния комплекс на Ботев

Държавата ще отпусне 300 хил. лв. за спешен ремонт на мемориалния комплекс Христо Ботев в Калофер, който е в окаяно състояние. 30 години след неговото изграждане паметникът и стълбището, което води към него, не са ремонтирани.

Продължете да четете Правителството отпуска пари за спешен ремонт на мемориалния комплекс на Ботев

Какво казаха кметовете на Калофер и Сопот в София (ВИДЕО)

Въпреки че вече е ясно – думата „съжителство“ няма да замени „робство“ в учебниците по история, протестиращите все пак настояха премиерът Борисов да се превърне в гарант за това, че историята няма да се подменя.

Продължете да четете Какво казаха кметовете на Калофер и Сопот в София (ВИДЕО)

Калоферските участници на Сурва 2016 в Перник (СНИМКИ)

За поредна година калоферските участници, сред които гайдари и кукери, бяха едни от най-колоритните на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ в Перник. Тази година фестивалът отбеляза своето 50-то юбилейно издание. Участие взеха над 110 групи с около 6400 членове. От тях 92 групи бяха български, а 19 чужди – от Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, Албания и дори Мали.

Продължете да четете Калоферските участници на Сурва 2016 в Перник (СНИМКИ)