Калофер изказва благодарността си на Ники Божиков за благотворителния концерт

Вижте тук благодарствените думи на читалищните дейци на Калофер за проведения в тяхна чест благотворителен концерт, организиран от едно младо момче – Ники Божиков. Разгледайте и снимки от концерта.

Продължете да четете Калофер изказва благодарността си на Ники Божиков за благотворителния концерт

Блян от звезди – грандиозен благотворителен концерт в Калофер

В началото на месец юни в малкото китно българско градче Калофер ще се случи едно грандиозно събитие – благотворителен концерт с подкрепата на местната управа на град Калофер и с участието на много известни изпълнители и състави не само от България, но и от чужбина. Датата е 6 юни, когато точно в 19.30 часа ще бъде поставено началото. В рамките на 2 часа ще чуем гласовете на талантливи изпълнители, ще писнат гайди.

Продължете да четете Блян от звезди – грандиозен благотворителен концерт в Калофер

Стотици се поклониха на Ботев в Калофер (ВИДЕО)

Стотици се събраха в Калофер, за да почетат 139-годишнината от смъртта на Христо Ботев. Автобуси с малки деца от цялата страна, общественици, политици и граждани поднесоха венци и цветя на мемориалния комплекс.

Продължете да четете Стотици се поклониха на Ботев в Калофер (ВИДЕО)

Очакват се хора от цяла България за Деня на Ботев

Честванията за Деня на Христо Ботев и Деня на загиналите за Освобождението на България започват от вечерта на 1-ви юни. В 21 часа ще се състои тържествена заря-проверка. Отбелязването на Деня на Ботев ще продължи сутринта на 2-ри юни с парадно шествие на знамето на Ботевата чета, което всяка година се изнася в този ден от Националния музей „Христо Ботев”.

Продължете да четете Очакват се хора от цяла България за Деня на Ботев