„При чорбаджийката” ЕООД започна изпълнението на европейски проект

ПРОЕКТ BG051РО001-1.2.03-1680

„Старт в бизнеса”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,
съфинансирано от Европейския социален фонд на Европейския съюз

 

„При чорбаджийката” ЕООД започна изпълнението на европейски проект
   

През втората половина на 2014 г. в гр. Калофер стартира още един проект, финансиран 100% по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Той се изпълнява по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-1.2.03 „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност – Компонент II”, администриран от Агенцията по заетостта.

Изпълнител на проекта е „При чорбаджийката” ЕООД. Проектът цели отварянето на заведение за обществено хранене в Калофер. Изпълнението му се осъществява благодарение на европейско финансиране, покриващо напълно разходите по закупуването на професионално ресторантьорско оборудване и първоначалното зареждане с продукти.

Чрез професионалните уреди механа „При чорбаджийката“ ще има възможност да поддържа богато меню с качествени продукти и на относително ниски цени. Допълнителен ефект от закупеното оборудване ще бъде възможността да се обслужват наведнъж по-големи групи от посетители без забавяне на поръчките. Проектът включва още и откриването на нови работни места, с което спомага за увеличаването на заетостта в региона.

Началото на проекта беше дадено с организирането на пресконференция, проведена на 01.09.2014 г. в банкетната зала на къща за гости „При чорбаджийката“ на ул. Васил Левски 18 в гр. Калофер. Присъстващите граждани и местни медии бяха запознати с целта на проекта и с факта, че той се финансира напълно от ОП „РЧР”, съфинансирана от ЕСФ на Европейския съюз. На видно място в залата бяха поставени банери, които отбелязаха финансовия принос на Общността.

Изпълнението на този проект ще запълни една липса сред местните жители на Калофер и посещаващите града туристи, разширявайки достъпа им до качествен обект за хранене.

Очаква се дейностите по проекта окончателно да приключат през месец август 2015 г.

дата на публикуване: 26.01.2015 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Опознай Калофер!