Как премина националният ученически събор по случай 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев

Калофер посрещна около 150 ученици от 15 училища, носещи името на Христо Ботев. Учениците рецитираха негови стихове в центъра на града. След това направиха шествие до паметника на поета. Там бе поднесен гирлянд на славата от местното средно училище.

Всички възпитаници отправиха общо послание към бъдещите поколения. Участниците бяха приветствани от общинския кмет Емил Кабаиванов, а кметът на Калофер Румен Стоянов посочи, че този начин на възпитание трябва да продължи в името на бъдещето на България.

В Националния събор участваха ученици от Стамболийски, Красново, Паничери, Търнава, Поповица, Александрово, Крумово, Ръжево Конаре, Лъки, Дълго поле, Брестовица, Пловдив, Кърджали и Калофер. Участниците от всички населени места представиха презентации на своето училище, което носи името на Христо Ботев.

Директорката на училището в Калофер каза, че целта на събора е била да се осъществи образователен обмен между учениците. Събитието завърши с концерт на Деси Добрева и заря.

Съборът беше под надслов: „Моето училище – горд наследник на Христо Ботев“.

Кметът Стоянов каза, че за съжаление след извършения ремонт мемориалният комплекс не е в добро състояние и нито фирмата, нито общината до този момент са взели необходимите мерки, за да бъдат отстранени нередностите.

Местният управник подчерта, че вече са сезирани необходимите институции, за да бъде извършена проверка как и колко качествено е бил извършен ремонтът с целевите средства в размер на 300 000 лева, които отпусна държавата.

Източник: karlovopress.com

Източник: karlovo.tv

(Visited 1 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.