Деца от Карлово и Калофер на първия робо-лагер

Седем деца на възраст от 9 до 12 години от Карлово и Калофер участваха на първата лагер-школа по роботика в еко-хотел „Здравец“. Вместо да мързелуват през лятната ваканция с телефон в ръка, Ангел, Себастиян, Тошко, Гошко, Мартина, Поля и Росен, предпочетоха да научат как технологиите могат да бъдат използвани в помощ на човека.

Лагер-школата е организирана от сдружение „Образование и технологии“, а обучението се провежда по специални разработени програми от „Майкрософт“ и екип учени от Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

На чист въздух, сред боровете на Родопите, децата конструираха и програмираха сами Лего роботи от серията Mindstorms, учеха се да работят в екип и да ръководят отбори. Въпреки крехката си възраст, научиха какво е транзистор, поялник, калай и сами запояваха частите на първия си микроконтролер Пингуино.

В последния ден се забавляваха дружно като проведоха сумо борби с роботите си и състезания за пренасяне на кенчета по доста сложна писта, управлявайки роботите със смарт телефоните си. Не липсваха и традиционните забавления за знайковците – творчески ателиета, спортни игри, вечер на таланта и лагерен огън.

Освен с много нови знания, децата се завърнаха в Розовата долина и с много нови приятелства и с обещание за нови срещи на следващия робо-лагер.

Източник: karlovo-news.com

(Visited 36 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *