Калофер събира на празник туристите с увреден слух

В навечерието на националния празник 6 септември – Съединението, Асоциация на гражданите с увреден слух в България (АГУСБ) организира на 3, 4 и 5 септември т.г. национален Празник на туристите с увреден слух в България. Патрон на празника е кметът на град Калофер, г-н Румен Стоянов, председател на Националното сдружение на кметове на кметства. Празникът на туристите с увреден слух в България е под надслов: „Жив е той, възрожденският дух в нас!“.

Град Калофер не е избран случайно, организаторите от АГУСБ искат да доставят много радост, всестранна социална информация, туристически дейности, възможности за самоизява и незабравими мигове през трите дни в Калофер. Програмата на националния празник на туристите с увреден слух е не само туристическа, екологическа, художествена и социална. Основно тя е самодейна, импровизирана, с цел да провокира интереса и подкрепата на обществото и бизнеса, на местни и държавни органи към гражданите с увреден слух. Всеки от участниците има възможност да изяви своя талант, умения или даже хоби: от песен, танц, пантомима до изработена картина или друг художествен предмет.

АГУСБ цели да мотивира своята членска маса, да ги обедини в името на по-добър живот в една прекрасна страна. Идеята е събитието да се превърне в празник на възрожденския дух, с положителни емоции и вяра в по-добро бъдеще за слуховоувредените лица в България.

Последната седмица на месец септември е обявена за Международна седмица на глухите хора. Тя ще премине под знака на вечната и актуална тема – жестовият език, който все още не признат в България, за разлика от други напреднали европейски страни.

Източник: inews.bg

(Visited 107 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.