Кметът на Калофер с разказ от първо лице за ужаса от катастрофата (ВИДЕО)

Кметът на Калофер Румен Стоянов разказа пред bTV за ужаса от тежката катастрофа на главния път между Пловдив и Карлово, при която пострада. По-тежко раненият му спътник – 26-годишният Наско Фънев, все още е в Университетската болница в Пловдив. Според лекарите състоянието му е стабилно, но остава с опасност за живота.

Кметът е със счупен десен крак и силно наранена ръка. Той си спомня, че по време на инцидента пътят е бил чист и не е имало други коли освен неговата и камионът, с който са се сблъскали.

„Както си пътувахме, изведнъж този камион се появи, нямаше други участници в движението освен аз и камионът. Когато наближихме на около 40-50 метра, изведнъж камионът кривна, в първия момент усетих, че някой все едно иска да се пошегува с мен. Но той се настани трайно в нашето платно и продължаваше да си кара. Ударих спирачка и започнах да мисля накъде да тръгвам, защото си личеше, че той няма да спре. Ако бях завил рязко, щях да направя по-голяма беля, може би щеше да ни удари встрани и да ни премята”, разказва Румен Стоянов. „Опитах се избягам вляво, но нямаше време и той ни удари.“

„Усетих как колата се завъртя, но вече бях долу, под стъклото. Казах си, че ще ни удари и друга кола”, каза още кметът. Той е изпаднал в безсъзнание, а когато се е съвзел, първата му мисъл е била за спътника му Наско. „Обърнах се надясно, за да видя какво става с Наско. Виках го, но не се обаждаше. Усетих, че диша. Излязох сам, усетих, че кракът ми не е наред, главата ми беше обляна в кръв”, спомня си кметът.

По думите му линейката се е забавила и е дошла около половин час, след като е била повикана. Стоянов е отстъпил мястото си в първата линейка на по-тежко пострадалия Наско и е изчакал следващата.

Кметът вече ходи на работа. „Моля се за Наско, оттам нататък всичко ще се оправи”, убеден е Румен Стоянов.

Вижте видео репортажа и цялото интервю с кмета тук.

Източник: btv Новините

(Visited 197 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.