Блян от звезди – грандиозен благотворителен концерт в Калофер

В началото на месец юни в малкото китно българско градче Калофер ще се случи едно грандиозно събитие – благотворителен концерт с подкрепата на местната управа на град Калофер и с участието на много известни изпълнители и състави не само от България, но и от чужбина. Датата е 6 юни, когато точно в 19.30 часа ще бъде поставено началото. В рамките на 2 часа ще чуем гласовете на талантливи изпълнители, ще писнат гайди.

Вдъхновител на идеята е Николай Божиков, едно колкото обикновено, толкова и необикновено момче, за когото идеята е повече от мечта. Това е мисия. Ники от години страда от заболяването мускулна дистрофия, което го е приковало за леглото, но душата и мислите му имат криле и летят.

„Споменах преди дни, че концерт ще правя за моя град Калофер да помогна да е още по-добро място. Бих си дал живота за този град, но мисля като ме има ще съм по-полезен като използвам сърцето и идеите си. Надявам се да подкрепите идеята ми като харесате страницата, споделяте и присъствате на концерта, който ще е на 6-ти юни и ще се казва „Блян от звезди“! Всичко го правя от сърце да докажа на мен си, че мога нещо запомнящо се да постигна, а и хората тук заслужават това да е случи. Не е случаен град, тук живее духът на Христо Ботев и това ме кара да се боря!!!”

С тези думи Ники се обърна към приятелите си във фейсбук и намери огромна подкрепа за реализирането на мечтата си. Неговата идея е събраните средства да отидат в подкрепа на културния живот на Калофер, за местното читалище, за реализирането на още множество културни събития, които да върнат славата на града като средище на култура и съхранени български традиции.

Към момента идеята му бе прегърната от прекрасните изпълнители с големи сърца – Йоанна Драгнева, Ева Георгиева, Ели Раданова, Полина Алексиева, Георги Дюлгеров, Рок група Merian, Десислава Георгиева, Ирина Вълкова, Цвети Радойчева, фолклорни състави и изпълнители от град Калофер, гайдари, таланти на местно ниво.

В концерта прие благотворително да участва и аржентинският изпълнителЛукас Маскиано, известен с концертите си в Испания, Латинска Америка, Индия и т.н. За организацията и медийното популяризиране на събитието поеха отговорност журналистите от Българска Национална телевизия – Боряна Петрова и Анна Мельова.

За организацията на местно ниво подкрепа оказаха г-н Наньо Чолпанов – един от най-авторитетните културни дейци на град Калофер. Кметът на града – г-н Румен Стоянов, от своя страна пое ангажимента за осигуряването на транспорт, настаняване и храна за участниците.

Разчита се и на подкрепата на фирми – благодетели, които ще финансират техническото обезпечаване и наградния фонд за участниците в конкурсите за направата на най-красиво знаме на България, конкурс с рисунки и фотографии на тема „Калофер – тук е моето сърце”. В деня на събитието местни занаятчии и творци ще имат възможността да покажат своето изкуство и да предадат на младото поколение своите познания.

Блян от звезди” има обединяваща мисия и ще донесе своя огромен принос за културното развитие в историческия град Калофер. Заедно можем да сбъднем мечтата на едно прекрасно момче със съхранени идеали. Нека подкрепим идеята на Ники Божиков и всички ние да покажем, че хванати ръка за ръка можем да случваме чудеса!!!!

Гледайте тук репортажа на bTV за Ники Божиков и неговата благотворителна инициатива: линк.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.