Благотворителен концерт ще се проведе в Калофер на 6 юни

Благотворителен концерт за набиране на средства за читалището в Калофер ще се проведе на 6 юни. Това сподели за Радио “Фокус“ – Пловдив, един от организаторите на събитието, Боряна Петрова.

По думите ѝ, идеята за концерта „Блян от звезди“ изцяло принадлежи на Ники Божиков, който страда от заболяването мускулна дистрофия.

“Той иска да направи нещо за своя град. Независимо, че е прикован за леглото душата му има криле и той иска да осъществи една голяма мечта за осъществяването на такова благотворително събитие, средствата от което да бъдат пренасочени към читалището в Калофер”, посочи Петрова.

Самата сграда, наистина има нужда от ремонт и обновяване вътре. Събраните от концерта средства ще отидат в тази посока. Събитието е подкрепено от много известни изпълнители, включително аржентинеца Лукас Маскиано, който ще гостува в България. В пъстрия концерт ще вземат участие и много фолклорни състави, гайдарите от Калофер и мажоретен състав.

Боряна Петрова отново подчерта, че сърцето на Ники е огромно и че той не иска средствата да отидат за неговата собствена рехабилитация, а за рехабилитацията на читалищната сграда и за да се раздвижи културният живот в подбалканския град. „Никой от изпълнителите няма да вземе хонорар. Те просто със сърце приемат идеята на Ники”, обясни Петрова, която добави, че е срещнала подкрепата и на кмета на Калофер, Румен Стоянов. Той е поел ангажимент за осигуряването на храна, нощувки и транспорт за участниците в събитието.

Концертът „Блян от звезди” ще се състои на 6 юни от 19.30 часа в читалище „Христо Ботев” в Калофер. Всички желаещи да присъстват могат да закупят картичка на стойност 2 лева. Картичките се продават в информационния център в града, магазина в читалището, могат да бъдат закупени и в деня на концерта.

„Самият Ники все още се нуждае от средства за рехабилитацията му. Той обаче, е доста скромен и не говори за това. Неговата мечта е да излиза по-често навън, но това му се случва много рядко, тъй като състоянието му не го позволява”, посочи Боряна Петрова и призова всички, които могат да му помогнат да го направят.

Източник: Радио “Фокус“ – Пловдив

(Visited 97 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.