Архив на категория: Местни новини

Актуални новини от Калофер

Софтуерният университет идва в Сопот

Част от екипа на Софтуерния университет (softuni.bg) идва в Сопот във връзка с най-мащабната си инициатива – провеждането на безплатни обучения по програмиране в 38 града в цялата страна!  Сопот е един от тези градове, в които ще се проведе безплатното обучение “Основи на програмирането”.
Продължете да четете Софтуерният университет идва в Сопот

Вицепремиерът Валери Симеонов донесе в България бастуна на даскал Ботьо Петков, реликвата отива в Калофер

Вицепремиерът Валери Симеонов се похвали с уникална реликва, която получи от посещението си в Украйна – автентичният бастун на даскал Ботьо Петков.

Продължете да четете Вицепремиерът Валери Симеонов донесе в България бастуна на даскал Ботьо Петков, реликвата отива в Калофер

Отварят музей на дантелата в Калофер

Музей на калоферската дантела ще бъде открит в родния град на Христо Ботев. Вече тече работа по разкриването на бъдещата експозиция, която ще се помещава в сградата на информационния център в Калофер.

Продължете да четете Отварят музей на дантелата в Калофер

Деца от Карлово и Калофер на първия робо-лагер

Седем деца на възраст от 9 до 12 години от Карлово и Калофер участваха на първата лагер-школа по роботика в еко-хотел „Здравец“. Вместо да мързелуват през лятната ваканция с телефон в ръка, Ангел, Себастиян, Тошко, Гошко, Мартина, Поля и Росен, предпочетоха да научат как технологиите могат да бъдат използвани в помощ на човека.

Продължете да четете Деца от Карлово и Калофер на първия робо-лагер

В Калофер се проведе традиционният събор на Свети Кирик (ВИДЕО)

Съборът, посветен на Свети Кирик, е сред най-почитаните от жителите на Калофер и се провежда в последните дни на месец юли в местността „Паниците“. По традиция празникът започва с освещаване на курбан. След това местните гайдари огласят балкана и изпълняват емблематично калоферско хоро.

Продължете да четете В Калофер се проведе традиционният събор на Свети Кирик (ВИДЕО)

Калофер бе домакин на обществена дискусия за развитието на културно-историческия туризъм в региона

Един от основните проблеми, които местните хора поставиха, е свързан с недостига на къщи за гости. Туризмът е основен поминък за повечето от жителите на града. През последните две години, особено по празниците, къщите за гости не успяват да поемат всички туристи.

Продължете да четете Калофер бе домакин на обществена дискусия за развитието на културно-историческия туризъм в региона

Калофер ще бъде домакин на голям форум за развитие на туризма

В последната седмица на месец юни Калофер ще бъде домакин на голям обществен форум „7 години чудесата на България. Нови възможности за развитие на културно-историческия туризъм в Калофер и региона„.

Продължете да четете Калофер ще бъде домакин на голям форум за развитие на туризма

Сдружение „Българска история“ представя книгата за деца „Разкажи ми за Ботев“

Специално адаптираната за деца книгаРазкажи ми за Ботев“ е вторият по рода си двуезичен сборник с кратки разкази след изключително успешния проект „Разкажи ми за Левски“.

Продължете да четете Сдружение „Българска история“ представя книгата за деца „Разкажи ми за Ботев“

Новият министър на образованието е дал съгласието си ОУ „Христо Ботев“ в Калофер да бъде преобразувано в средно

Кметът на Калофер Румен Стоянов обяви, че професионалното обучение в града на Ботев не само, че няма да бъде закрито, но и предстои да се развива.

Продължете да четете Новият министър на образованието е дал съгласието си ОУ „Христо Ботев“ в Калофер да бъде преобразувано в средно

Програма за Ботевите дни в Калофер, 2017 г.

Национален музей „Христо Ботев“, Калофер, и Народно читалище „Христо Ботев-1869“, Калофер, най-учтиво Ви канят на възпоменателното честване по случай 141-та годишнина от героичната гибел на Христо Ботев. Вж. програмата по-долу.

Продължете да четете Програма за Ботевите дни в Калофер, 2017 г.